Bloemen

De bloem wordt omschreven als een gedeelte van de plant die de voortplanting mogelijk maakt. Bloemen zijn erg kenmerkend door hun extraverte kleuren en vormen. Vaak zijn bloemen in het enkel te zien hoewel sommige planten wel samen groeien als één grote plant. Bloemen vallen onder planten, de exacte naam voor deze groep zijn de bloemplanten. Deze groep van de plant heeft een enorm aantal verschillende soorten bloemen wat natuurlijk prachtig is! Zo is de kleinste bloem ter wereld maar een halve millimeter klein. Deze soort bloem heet de wortelloos kroos.

Bouw van de bloem

De bloem bestaat uit vele verschillende soorten onderdelen. Een normale bloem bestaat simpel weg uit een bloemstengel waar de bloem op is gebouwd. Verder heb je dan de bloembodem waaronder de bloemstengel ligt. In de bloemenbodem ligt dan de bloemvulsel, bestaande uit de kerkbladeren en de kroonbladeren. Deze bladeren zijn met elkaar verbonden door de meeldraden, helmdraden en door de helmknop. Uit de helmknop laat de bloem zijn vruchtbare zaadknoppen los, zo bevrucht hij andere delen van de grond en hieruit ontstaan dan nieuwe bloemen van dezelfde soort.

Bloemen in de natuur

Wist je dat sommige planten zich ook kunnen bewegen in de buitenlucht. Je zou het niet denken maar sommige planten kunnen zich erop aanpassen hoe de zon staat. Zo kunnen zij juist naar de zon toe staan of er juist vandaan zodat zij optimale zonnestralen opvangen. Ook zijn er speciale bloemen die dicht kunnen gaan als het donker wordt. In de nacht zijn er insecten die dan leven en opzoek zijn naar bloemen om zich te voeden . Helaas hebben niet allen bloemen het in zich om open en dicht te kunnen gaan wanneer ze ook maar willen, bijvoorbeeld de zonnebloemen, zij kunnen maar eenmalig open klappen en hebben niet de kracht om weer dicht te kunnen. Wat de zonnebloem dan wel weer kan is dat de plant zich naar de grond kan laten hangen zodat hij zich kan beschermen tegen neerslag denk hier bijvoorbeeld aan regen of sneeuw! Bloemen die dan wel op eigen kracht open en dicht kunnen gaan zijn dan ook optimaal beschermd in de nacht en kunnen optimaal groeien. Deze bloemen gaan dan weer in de ochtend open om weer lekker van de zon te genieten. Wat ook leuk is om te weten is dat deze bloemen ook tijdens neerslag dicht zijn om zo kunt knoppen te beschermen tegen blijvende schade. de bloemen dit kun kunnen zij ook speciaal ontwikkeld om deze bewegingen te kunnen maken met bijzondere en ook opvallende scharnieren aan de onderkant van de bloemen.

Soorten bloemen

Zo heb je zoals je misschien wel weet verschillende soorten bloemen op de wereld zitten. Je hebt ook aardig speciale bloemen zoals de wolfswortel en de verbena planten. Ik denk hierbij gelijk aan de serie vampire diaries waarin deze soorten bloemen enorm veel voorkomen. Maar zo zijn er natuurlijk ook normale bloemen zoals de tulpen en rozen, de meeste bloemen zij verdeeld onder het aantal kroonbladeren die zij hebben zoals 3 kroonbladeren of talrijke kroonbladeren. Zo onderscheiden professoren de bloemen voor bijvoorbeeld speciale projecten.

Vergelijkbare artikelen

Kamerplanten

7 jaar geleden 0

Lavendel planten

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.