Bevestigingsbeugels

Bevestigingsbeugels zijn beugels die worden gebruikt om spullen aan de muur te bevestigen. Voornamelijk tv en computerschermen. Omdat deze producten nog al zwaar zijn moet er een handige en stevige constructie worden bedacht. Daarvoor worden de beugels gebruikt. De beugels zijn zeer sterk en kan makkelijk worden bevestigd aan de muur. De beugels zijn er in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Vooral in ziekenhuizen worden de beugels gebruikt om tv schermen en andere apparatuur op te hangen. Niet alleen tv schermen, maar ook andere dingen zoals planken, schilderijen en zelfs bloempotten in de tuin kunnen aan de muur worden vast gemaakt. Voor de bevestigingsbeugels zijn er verschillende merken die je kunt kopen. Een van de bekendste merken is het merk “SAS”. Sas is een merk dat gespecialiseerd is in ijzerwaren.

Monteren

Het monteren van de beugels gaat ontzettend snel en is zeer gemakkelijk. Aller eerst kijk je naar het product wat aan de muur moet worden gehangen. Is het een groot of een klein product? Voor een groot product heb je natuurlijk wat zwaardere beugels nodig. Je kunt dan een plek uitzoeken waar het product precies komt te hangen. Om het voor je zelf makkelijk te maken zet je stippen met een licht potlood op de muur. Voordat je gaten gaat boren kun je controleren met de stipjes of ze op dezelfde hoogte zitten. Als alles gecontroleerd is, kun je gaten gaan boren in de muur. Houd er een stofzuiger bij voor het stof wat er uit de muur komt. In de gaten komen pluggen waarin je de schroeven kunt draaien. De beugels kunnen nu op de muur worden vastgezet. Bij de meeste beugels heb je een klein metaalplaatje voor op het product. Aan de achterkant zitten rubbers, zodat het de achterkant van het product niet wordt beschadigd. Door de metaalplaatjes kunnen de schermen of andere producten makkelijk vast worden geklikt. En natuurlijk ook makkelijk eraf worden gehaald.

Materiaal

De bevestigingsbeugels worden gemaakt van metaal. Metaal is het sterkste materiaal op iets op te kunnen hangen. De bevestigingsbeugels kunnen verschillende maten, soorten en kleuren hebben. Het ligt eraan welk product je aan de muur wilt hebben hangen. Als het een groot zwaar voorwerp is zoals een tv scherm of een computer scherm heb je een grote zware beugel nodig om het op te kunnen hangen aan de muur. De beugels verschillen in gewicht van elkaar. Sommige grote beugels kunnen ongeveer een paar kilo wegen. Er zijn ook kleinere beugels. Deze wegen uiteraard minder dan de grote en ook is er daardoor een verschil in de prijs te zien.

Bevestigingsbeugels kopen

De beugels kun je in verschillende winkels kopen. Vooral in ijzerwarenhandels en bouwmarkten zijn deze producten te koop. Ook kan er een setje beugels bij het product wat je koopt zitten. Dan heb je meteen de juiste afmetingen. De beugels kunnen als losse onderdelen worden verkocht of als een setje. Zijn pakketje heeft een gemiddelde prijs van vijftien euro. Het bekendste merk wat het meest wordt verkocht is het merk “SAS”. Er zijn ook een hoop andere merk van de bevestigingsbeugels.

Ophangbeugel

Een ophangbeugel is een ruim product dat veel wordt verkocht in bouwmarkten. Het product dient ervoor om andere producten op te kunnen hangen. Voornamelijk dingen die aan een muur moeten worden bevestigd zoals tv schermen, computerschermen en schilderijen. Ook worden er kasten en open haarden aan een muur bevestigd met een ophangbeugel. Een ophangbeugel is een beugel dat van zeer sterk materiaal is gemaakt. De reden voor een ophang beugel is dat de huizen steeds moderner geworden. Vroeger waren de tv’s zeer groot en breed. De beeldschermen waren enorm dik en de tv was heel zwaar. Tegenwoordig zijn de tv’s zo dun mogelijk, zo licht mogelijk en zo groot mogelijk. Omdat alles modern in het huis is, kan de tv natuurlijk niet achterblijven. Daarom wordt er voor gekozen om de tv op te hangen in de woonkamer of slaapkamer. In ziekenhuizen zie je het meest. Daar kunnen de tv’s worden verplaatst door de beugel. Het is een ontzettend handig product.

Bevestigen

Een beugel bevestigen is zeer makkelijk. Daarom wordt er veel gekozen voor dit product. Het bevestigen gaat als volgt. Allereerst moet je een plek vinden aan de muur waaraan je de beugels wilt gaan vastmaken. Het is fijn om even met een dun potloodje een streepje aan te brengen. Je kunt met een waterpas gaan meten of de beugels wel recht hangen. Want je wilt natuurlijk wel een mooie rechte tv. Dan ga je met een boormachine de gaten in de muur boren. Als je de gaten boort is het beter om een stofzuiger erbij te houden om de stof meteen op te zuigen. Dan duw je er een plug in. De beugels kunnen aan de muur worden gemonteerd. De bouten kunnen in de muur worden gedraaid en de beugels zitten vast. Dan moet er op de achterkant van de tv ook het nodige worden vast gemaakt. Er komen rubbers tussen de plaatjes en de tv. Zo wordt de tv niet beschadigd door de beugel. De tv kan er op worden geklikt en kan dus ook makkelijk weer worden verwijderd.

Materiaal

De beugels worden gemaakt van metaal. Dit is het sterkste materiaal wat er is. Het is natuurlijk ook wel nodig omdat je niet wilt dat je tv naar beneden valt. De beugels worden in veel verschillend soorten, maten en kleuren gemaakt. Bij de beugels zitten ook de bijbehorende schroeven en bouten. Zo heb je altijd de goede materialen en hoef je niet bang te wezen dat de schermen naar beneden vallen. Er zijn ook eenvoudige beugels te vinden in kleiner formaat. Deze beugels worden meer gebruikt voor schilderijen. Of met kerst en de kransen hangen weer aan de deur. Soms worden buizen ook opgehangen. Hiervoor worden kleine ringetjes gebruikt als ophangbeugel. Deze ringetjes worden van metaal gemaakt en zijn relatief goedkoop.

Ophangbeugel kopen

De beugels zijn te koop in bouwmarkten. Daar kun je eventueel ook nog wat losse schroeven en moeren halen. De ophangbeugels zijn niet heel duur. Voor een setje betaal je gemiddeld z’n €15,-. Soms als je een tv koopt zit er een setje beugels bij. Dit kan verschillen per winkel.

Geschiedenis van de schroef

Schroeven en moeren zijn algemene voorwerpen geworden die in de hele wereld worden gebruikt en worden zeker vaak gebruikt. Moderne schroeven hebben een echte high-tech productie die een lang pad heeft gevolgd om tot de dag van vandaag massa geproduceerd te kunnen worden. Natuurlijk zijn er wel verschillen tijdens het maken van deze schroeven, maar dat ligt meestal aan welk bedrijf het nou maakt en met welke intentie ze deze schroeven willen maken. Echter zijn er wel eisen aan gebonden die de bedrijven moeten volgen tijdens het maken van deze schroeven en dat is dat ze wel moeten kunnen draaien en voorwerpen kan bevestigen om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen etc. Een handige tip is, dat de moeren meestal als vrouwelijk worden uitgedrukt en niet als man.

Schroef

Een schroef is een bevestigingsmateriaal die soms ook wel eens word gezien als een bout. Deze schroeven zijn meestal gemaakt van metaal en worden gekenmertk door een spiraalvormige rand. Een schroef is een hellend vlak dat rond een spijker is gewikkeld. Sommige van deze mannelijke schroeven worden gemaakt om samen te gaan met een vrouwelijke schroefbout meestal in een vorm van een moer of uberhaupt een voorwerp die een interne draad heeft.

Het verschil tussen schroeven en bouten

Er is officieel geen universeel geaccepteerd onderscheid tussen een bout en een schroef. Wat sommige mensen wel doen is een eenvoudig onderscheid maken tussen de twee wat niet altijd gebeurd maar meestal toch wel waar is. Een bout gaat door een materiaal heen en heeft altijd een moer nodig om vast gemaakt te worden aan de andere kant. De schroef daarintegen heeft helemaal geen moer nodig om zichzelf vast te zetten aan een materiaal, de schroef gaat als het ware door het materiaal heen en houdt het materiaal meteen bij elkaar. Daarom is het ook een algemene regel dat als je schroeven koopt geen moeren er bij moet verwachten.

Materiaal

De beugels worden gemaakt van metaal. Dit is het sterkste materiaal wat er is. Het is natuurlijk ook wel nodig omdat je niet wilt dat je tv naar beneden valt. De beugels worden in veel verschillend soorten, maten en kleuren gemaakt. Bij de beugels zitten ook de bijbehorende schroeven en bouten. Zo heb je altijd de goede materialen en hoef je niet bang te wezen dat de schermen naar beneden vallen. Er zijn ook eenvoudige beugels te vinden in kleiner formaat. Deze beugels worden meer gebruikt voor schilderijen. Of met kerst en de kransen hangen weer aan de deur. Soms worden buizen ook opgehangen. Hiervoor worden kleine ringetjes gebruikt als ophangbeugel. Deze ringetjes worden van metaal gemaakt en zijn relatief goedkoop.

Uitleg

Het belangrijkste doel van de schroef is voorwerpen bij elkaar te houden en ook in die positie laten. Een schroef zal meestal een kop hebbe aan een kant die een speciaal gevormde vorm heeft die het mogelijk maakt om gedraaid te kunnen worden door gereedschap. Gereeschappen die vaak worden gebruikt voor schroeven zijn meestal schroevendraaiers en moersleutels. De kop van de schroef is langer dan de rest, dit zorgt er voor dat de schroef blijft zitten en niet verder door schuift. Hier zijn wel uitzonderingen voor namelijk slotbouten deze hebben een koepelvormige kop en zijn niet gemaakt om te schroeven.

Handige trucs over schroeven

De meerderheid van de schroeven zijn zo gemaakt dat ze vast worden gemaakt met de klok mee. Een leuk ezelsbruggetje voor dit fenomeen is ook wel “lefty loosey, rightey tighty”, wat letterlijk vertaald links losjes, rechts strakjes is. Er is ook nog een ander trucje voor het aandraaien van een schroef namelijk je duim om de schroef heen te zetten met je duim gericht in de richting waarvan je wilt dat de schroef heen gaat.

Vergelijkbare artikelen

Samsung telefoon

6 jaar geleden 0

Programmeren

6 jaar geleden 0

Stopcontact aansluiten

3 jaar geleden