Baba ganoush

Baba Ganoush

Baba Ganoush is soort van smeersalade zoals tonijnsalade of kipkerrie salade. Het is een dip gemaakt van Aubergine en word vooral gegeten in het midden-Oosten net als de bekende Hummus. Dit is gemakkelijk te maken en daarom laat ik jullie een paar recepten zien hoe je deze overheerlijke dip maakt.

Recept 1

Ingrediënten:

  • 2 of 3 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels tahin, dit is sesampasta je kunt dit halen van de turkse supermarkt
  • 2 theelepels komijn
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiding:

We beginnen eerst met de aubergines. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en bestrijk ze vervolgens met de olijfolie. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden celcius. Leg hierna de bestreken aubergines in de oven en rooster ze voor ongeveer 45 minuten.
Haal na het roosteren de aubergines eruit en laat het afkoelen. Snij de aubergines doormidden nadat het is afgekoeld. Schraap het vruchtvlees uit en hak het fijn met een mes.
Voeg nu de tahin, het citroensap en de komijn toe bij de fijngesneden vruchtvlees. Hak nu ook de knoflook fijn en mix het. Voeg er wat zout en peper toe om het wat op smaak te brengen.

Serveertip: serveer het met pide of platbrood

Recept 2

Het tweede recept lijkt op de eerst maar is gevarieerd met paprika poeder en andere producten.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels tahin
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Zout (eventueel)
  • Tomaten (zongedroogd)

Bereiding:

We beginnen weer eerst met de aubergine. Prik overal gaatjes met een vork. En leg de aubergine in voorverwarmde oven op 190 graden celsius. Laat dit ongeveer 40 minuten roosteren. Nadat je dit hebt gedaan laat je de aubergine afkoelen.
Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes en knoflook in stukjes, zodat we dit later bij het vruchtvlees van de aubergine kunnen toevoegen. Wanneer de aubergine is afgekoeld haal je de schil eraf en snij je de aubergine fijn.
Je kan het vruchtvlees van de aubergine in een blender doen en dan alle andere benodigdheden erbij toevoegen of je doet de fijngesneden aubergine in een schaaltje en voegt de zongedroogde tomaatjes, de knoflook, paprikapoeder, citroensap en tahin toe. Mix dit goed samen tot een mooie dip. Voeg zout toe om het op smaak te brengen, maar dit is natuurlijk eventueel.

Vergelijkbare artikelen

Uiteten

5 jaar geleden 0

Biefstuk bakken

6 jaar geleden 0

Fruit op de werkvloer

3 jaar geleden

Only registered users can comment.