Symptomen van griep

Ziek zijn vind niemand fijn, toch kun je het een beetje in eigen hand houden of je ziek wordt of juist niet. Je merkt ook of je ziek begint te worden. Het verschil tussen griep hebben en verkouden zijn is dat als je de griep hebt langer moet uitzieken en je lichaam voldoende rust geeft. Bij een verkoudheid is dit veel minder, je moet je lichaam wel rust geven maar hoeft niet zo extreem uit te zieken als bij een griep. De symptomen van het verkrijgen van een griep of verkoudheid zijn vrijwel hetzelfde. De symptomen voor de griep kunnen uit het niets opzetten, als dit gebeurd moet je snel handelen om het tegen te gaan. Als je de symptomen merkt opkomen heb je meestal 12 uur de tijd om hierop te reageren. Hier heb je de symptomen van griep even naast elkaar: Als je koorts krijgt, koude rillingen voelt, je een lange tijd moe en zwak voelt, veel hoesten, snel buiten adem zijn, keelpijn, slecht slapen, hoofdpijn, spierpijn, verkouden zijn, rode neus en (of) keelslijmvlies.

Hoe lang duurt de griep?

Je kunt flink ziek zijn van de griep. Een ziekte bed kan minder dan een week duren maar het zou ook net zo goed op kunnen lopen tot wel twee weken of zelfs nog meer. Dit wil je natuurlijk niet en daarom zijn er genoeg manieren om de griep te verhelpen en te voorkomen.

Middelen om de griep tegen te gaan

Wil je de griep vermijden heb je een goede weerstand nodig. Als je voldoende en goed slaapt zal de kans op de griep al snel verkleint worden. Als je een nachtrust van minimaal 8 uur hebt is de kans kleiner om de griep te krijgen dan dat je een nachtrust van 7 uur of minder hebt. Ben je op een dieet, dan is het aan te raden om hier tijdelijk van af te zien. Doordat je een dieet volgt is de kans aanwezig dat je belangrijke voedingstoffen mist zoals vitaminen en mineralen, deze voedingstoffen hebben een belangrijke rol is het bestrijden van een beginnende griep.

Als je de griepsymptomen bij andere mensen kunt herkennen dan kun je de kans om besmet te raken al verkleinen. Het vervelende van dit virus is, is dat het al overdraagbaar is als ze nog niet eens ziek zijn. Je kunt de griep overdragen aan andere vanaf het eerste moment dat je zelf de symptomen hebt, tot wel 5 dagen nadat je de symptomen hebt. De mensen in Japan willen voorkomen om andere te besmetten doormiddel van een mondkapje dragen. Maar er zijn zat andere mogelijkheden om de griep te voorkomen.

Als je merkt dat je de griep krijgt, neem dan voldoende rust. Vaak helpt het ook als je vlak voordat je gaat slapen een paracetamol inneemt als je merkt dat je de symptomen hebt. Wat ook erg belangrijk is, is dat je je handen vaak genoeg wast. Was ze voornamelijk nadat je gehoest, geniest, gegeten of je neus gesnoten hebt.

https://spoedteststraat.nl/

Vergelijkbare artikelen

Tabak

6 jaar geleden 0

Vrijen

6 jaar geleden 0

Burn-out symptomen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.