Magnolia

Het geslacht Magnolia is een bloemsoort die heel erg opvallen vergeleken met de andere geslachten. Desalniettemin staan ze er ook bekend om dat ze snel bladeren verliezen. Maar daar blijft het niet bij, één van de kenmerken van de Magnolia is dat ze een sterke geur vrijgeven wat er voor zorgt dat ze vaak de favoriet zijn van de meeste mensen. De magnolia is veel te vinden in West-Europa. Omdat die destijds massaal zijn geplant. Ze zijn vooral geplant in tuinen en parken. De Magnolia heeft de voorkeur gekregen dankzij de kenmerk dat ze een mooi uitstraling hebben en omdat ze een sterke en lekkere geur vrijgeven.

Knoppen

De bloemknoppen van de Magnolia zijn omringd door stevige en behaarde schubben. En de ‘’perulae’’ en ‘’bractae’’ vallen snel eraf.

Bladeren

De bladeren staan vaak afwisselend op de stengel. De bladsteel heeft aan beide kanten 2 steunblaadjes die verbonden zijn met de bladsteel. Bij de meeste soorten vallen de steunbladen er snel af.

Bloemen

De Magnolia bloemen hebben telkens andere bloembladeren, en daardoor hebben ze geen kelkbladeren en kroonbladeren. De Magnolia’s zijn ook heel vruchtbaar. De vruchtbeginsel hebben vaak een forse laag over zich heen die zich verdedigt tegen kever die het willen opeten.

Vruchten en zaden

De Magnolia produceert bessen. De bessen zijn niet echt aan te raden om altijd te eten. Aangezien het heel hard is wanneer het nog nieuw aan het uitkomen is. De bessen groeien vaak vast aan elkaar en verspreid zich vaak tot meerdere bessen. De bessen kun je vaak herkennen aan de felle kleuren zoals de knal rode of oranje kleur. Maar eigenlijk is de huid van de bes zwart gekleurd. Maar daaroverheen groeit de vel die knal rood of oranje is.

De naam Magnolia

De naam Magnolia komt van de Franse botanicus Pierre Magnol. Die leefde van 1638 tot 1715. De Franse botanicus maakte de naam bekend in 1703 toen hij een tropisch eiland had vernoemd naar de beroemde botanicus uit Montpellier. In 1735 had Linnaeus de naam overgenomen. En hij verwees het naar Plumier.

Soorten van Magnolia

Magnolia heeft meerdere soorten bloemen tot beschikking. Toch hebben ze allemaal hun eigen kenmerken. Hier zijn de soorten bloemen van Magnolia; Lirianthe, Talauma, Dugandiodendron, Manglienta, Kmeria, Houpoea, Oyama, Yulania, Michelia, Elmerrilla, Alcimandra, Aromadendron, Parakmeria en Pachylarnax.  Er zijn zo’n 300 verschillende soorten bloemen van Magnolia. Die zijn allemaal niet in tegelijkertijd ontdekt. Ze zijn in de loop der jaren allemaal ontdekt door deskundigen van bloemen en planten.

Magnolia planten kopen?

De Magnolia planten zijn natuurlijk ook te koop bij onder andere tuinieren. De prijs van de Magnolia plant kan circa tussen de 5 en de 200 euro zijn. Er zijn zelfs Magnolia boompjes die een prijs hebben van ongeveer 280 euro per stuk. Dus Magnolia fans die graag Magnolia planten in hun collectie hebben moeten wel genoeg budget hebben voor hun hobby.

Meningen over de Magnolia plant

Ik heb research gedaan naar alle Magnolia planten en ik vind het opmerkelijk. Magnolia planten word veel geliefd door de burgers van Nederland en ik denk dat de plant een heerlijk geur heeft waar ik geen genoeg van kan krijgen.

Vergelijkbare artikelen

Mammoth

6 jaar geleden 0

Anime

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.