Kwarktaart recept

Mangokwarktaart

Er zijn veel verschillende soorten kwarktaart die je kunt maken. Heb je al eens gedacht aan de mango kwarktaart recept? Deze taart zorgt voor een heerlijke frisse smaak en daarom is het goed dat je het nu zelf eens gaat proberen. Als je zin hebt om vandaag een lekkere taart te maken, misschien om alvast te proberen voor een verjaardag die je binnenkort gaat vieren, zorg er dan voor dat je alles in huis hebt. Hier kun je het recept lezen en zie je ook hoe je de mango kwarktaart moet bereiden.

Ingrediënten kwarktaart recept

Wanneer je zelf een kwarktaart wil gaan maken dan kun je de keuze maken voor de mango kwarktaart. Dit is een heerlijke variatie en voor anderen een heerlijke traktatie als zij deze van je krijgen. Maar wat heb je allemaal nodig als je dit gaat maken? Lees nu de ingrediëntenlijst door en zorg dat je alles in huis hebt zodat je je eigen mango kwarktaart kunt gaan maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

400 gram roomkaas, op kamertemperatuur
300 gram gezoete gecondenseerde melk
250 gram mangovruchtvlees
150 gram tarwebloem + 3 eetlepels tarwebloem
75 gram koude boter, in blokjes
4 eieren, waarvan 1 goed losgeklopt
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze kwarktaart recept

Als je de kwarktaart klaar gaat maken, dan zijn er een aantal stappen die je moet ondernemen. We hebben daarom alle stappen voor je op een rijtje gezet zodat je dit door kunt nemen en aan het einde heb je een heerlijke mango kwarktaart die je helemaal zelf hebt gemaakt, dat wordt smullen!

  1. Je neemt de 150 gram tarwebloem, het bakpoeder en de boter. Dit doe je allemaal bij elkaar in een keukenmachine en dit klop je totdat het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
  2. Dan voeg je hier een geklopt ei aan toe om de droge ingrediënten vochtig te maken.
  3. Dan kun je het deeg licht kneden.
  4. Maak dan van het geheel een bal en dek deze af met plasticfolie. Vervolgens laat je de deegbal tien minuten rusten in de koelkast.
  5. Dan kun je alvast de oven voorverwarmen op 160°C
  6. Dan kun je ook alvast de roomkaas, de gecondenseerde melk, de drie eetlepels tarwebloem, de eieren, het vanille-extract en het mangovruchtvlees pakken en dit doe je allemaal samen in een grote kom. Je klopt het tot een gelijkmatige massa. Dan bekleed je de springvorm van Ø20 centimeter met bakpapier.
  7. Dan neem je het deeg en dit rol je uit tussen twee stukken plasticfolie. Daarmee kun je nu de springvorm bekleden.
  8. Je giet nu de vulling over de deegbodem. Je gaat nu ook de mangokwarktaart gaar bakken in 50 tot 60 minuten, dit doe je totdat deze gestold en goudbruin is.
  9. De mag kwarktaart in het midden niet bewegen als je de vorm licht schudt.

Krijg je ook al zin in de mango kwarktaart? Dat wordt lekker smullen! Het ruikt ook lekker dus.. geniet er van en smakelijk eten!

Zelf kwarktaart maken

Wil je graag zelf kwarktaart maken? Veel mensen maken hier gebruik van als zij wat te vieren hebben. Je kunt dan een kwarktaart maken met een harde bodem, dikke laag kwark en een dun laagje jam. Maar als je een kwarktaart zelf gaat maken dan kun je verschillende smaken nemen. Je kunt zo voor iedereen een lekkere taart op tafel zetten, een aardbeien kwarktaart misschien of een sinaasappel kwarktaart. Wanneer je de kwarktaart klaar gaat maken kun je ervoor zorgen dat je een kant en klare bodem gaat kopen. Maar de bodem zou je ook zelf kunnen maken. Veel mensen denken dat het erg lastig is om zelf een kwarktaart bodem te maken, maar eigenlijk is het erg gemakkelijk. Dit leggen we je graag uit.

Zelf de kwarktaart bodem maken

Je kunt de bodem van de kwarktaart eigenlijk net zo goed zelf maken, dat kan bijna niet fout gaan. Voor de bodem kun je namelijk verschillende koekjes gebruiken. Je zou kunnen denken aan de Oreo koekjes of Mariakaakjes, chocoladebiscuitjes Bastogne koeken of speculaasjes. Het ligt er ook een beetje aan welke koekjes je zelf lekker vindt want daar kun je de bodem dan op aanpassen. Je gaat bij de bodem als je die nu zelf gaat maken eerst de koekjes verkruimelen tot fijne kruimels. Je mengt vervolgens de koekkruimels met de gesmolten boter om de bodem te maken. Je moet als je de taart zelf gaat maken ook zorgen dat je een springvorm hebt met een doorsnede van 24 centimeter.

Het mengsel van de kwarktaart maken

Het mengsel van de kwarktaart is van groot belang, maar hoe ga je dat maken? Je hebt hiervoor een aantal blaadjes gelatine nodig en deze laat je in koud water weken. Je kunt ook alvast het fruit schoonmaken wat je door de kwark gaat mengen. Dit kun je dan later in een geheel op de kwarktaart aanbrengen. Het is lekker wanneer je het fruit gaat prakken en je kunt het ook pureren. Je kunt kant en klare kwark kopen maar je kunt hem ook zelf maken. Je kunt als je de kwarktaart helemaal zelf wil maken het beste magere kwark nemen, halfvolle kwark, vanillekwark of roomkwark. Er is ook kwart te koop met een fruitsmaak. Maar je hebt dus volop keuze als je gaat bekijken welke kwarktaart je gaat maken! Je moet er nu voor zorgen dat je het kwarktaart mengsel gaat mengen met stijfgeklopte slagroom. Je gaat het dan vervolgens verdelen over de taartbodem die je al zelf hebt gemaakt.

Variatie bij je eigen kwarktaart

Als je zelf een kwarktaart gaat maken dan is het van belang dat je af en toe wat variatie aan gaat brengen. Dit kun je doen door ander fruit te kiezen, je kunt ook een andere kwark gebruiken maar je kunt ook iedere keer andere koekjes gebruiken als bodem. Zo zie je maar dat er veel variatie mogelijk is met je eigen kwarktaart die je nu kunt bereiden.

Dat wordt smullen met zijn allen, smakelijk eten!

Vergelijkbare artikelen

Stokbrood bakken

6 jaar geleden 0

Prei koken

6 jaar geleden 0