Biefstukken met sperziebonen en basilicumboter

Een van de recepten die je kunt bereiden waar je sperziebonen in kunt verwerken is dan ook wel lekkere biefstukken met sperziebonen en basilicumboter. De bereidingstijd is niet erg lang, je doet er maar 25 minuten over en het gerecht is voor 4 personen bedoeld. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg hoe en wat je moet gaan doen.

Ingrediënten

De zoete aardappel heeft van zichzelf al een zoete smaak daarom maken ze vaak frietjes van en willen mensen de friet flink lekker gaan kruiden. Bij deze aardappel kan je heel veel soorten kruiden gebruiken waar jij zelf een voor keur hebt en die jij lekker vindt. De meeste mensen gebruiken zout op hun aardappelen om er smaak aan toe te voegen. Het recept die we gaan voorbereiden gaan we in de oven maken wat inhoud dat de aardappelen geroosterd worden en daarom nog gezonder zijn. De ideale manier dus om guilt vrij frieten te mogen eten zonder je schuldig bij te voelen.

Ingrediënten

  • 2 biefstukken van 200 gram op kamertemperatuur
  • 800 gram aardappels (vastkokend)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • 100 gram boter

Bereidingswijze

Voor de aardappels schil je ze eerst waarna je ze in gelijke stukken snijdt. Doe ze in een pan met water en een kleine toevoeging zout en laat ze voor ongeveer 12 minuten lang koken. Daarna giet je ze af waarna je ze droog gaar stomen. Je brengt ze op smaak door een toevoeging van zout en peper en nootmuskaat.

Voor de sperziebonen haal je eerst de uiteindes weg waarna je ze vervolgens door de helft snijdt. Kook ze voor ongeveer 5 minuten lang totdat ze beetgaar zijn. Giet ze daarna af. Je snijdt de radijsjes in vier stuks. Pel de ui waarna je deze snipper en pel ook de knoflook waarna je deze fijn snijd. In de pan met olie verhit je dit en fruit vervolgens de ui en de knoflook voor ongeveer 3 minuten lang. Voeg vervolgens de sperziebonen en de radijs toe waarna je dit meebakt voor 5 minuten. Roer de kappertjes erdoor en breng dit met zout en peper op smaak.

Voor de biefstuk met basilicumboter bestrooi je de biefstukken eerst met zout en peper voor de smaak. In een pan met olie bak je ze op een minuut voor 4 minuten en zet het vuur dan wat lager waarna je de biefstukken omdraai en dan nog 3 minuten laten bakken. Voeg er een klontje boter en laat dit met de biefstuk smelten. Haal daarna de biefstukken eruit waarna je ze met aluminiumfolie bedekt. Je plukt de basilicum en snijd deze fijn. Meng in de kom de basilicum met de 200 gram boter. Dit breng je met zout en peper op smaak. Je snijdt de biefstukken daarna in plakken.

Serveren

Wanneer je klaar bent met het bereiden van de biefstukken met sperziebonen en basilicumboter is het tijd om deze lekkere maaltijd te serveren. Je serveert deze maaltijd door de plakjes biefstuk, het sperziebonen mengsel en aardappels te verdelen. Schep vervolgens over de biefstuk basilicumboter voor een lekkere smaak.

Vergelijkbare artikelen

Slagroomtaart

1 jaar geleden

Griekse Salade

4 jaar geleden 0