Kinderkleding

Kinderkleding of kinderkleding is kleding voor kinderen die nog niet op volle hoogte zijn gegroeid. Oma-aas is een term voor de detailhandel voor dure kinderkleding. Kinderkleding is vaak meer casual dan volwassen kleding, geschikt om te spelen en te rusten. Kousen wordt veel gebruikt. Tegenwoordig worden veel kinderkleding sterk beïnvloed door trends in het dragen van volwassenen. Goede kwaliteit goed ontworpen kledingstukken zijn een prioriteit voor een groeiend aantal ouders en kinderkleding. Ze worden steeds belangrijker in top labels en high-end fashionwinkels. Jurken worden ook al op jonge leeftijd apart ontworpen voor jongens en meisjes.

Functie

Functie en ontwerp moeten op de juiste proporties in kinderkleding bijeenkomen om het populair en geaccepteerd te maken. Stofkeuzes, openingen en bevestigingen, pasvorm en gemak, gebruikte garnituren zijn allemaal belangrijke overwegingen bij het ontwerpen van kinderkleding. Enkele andere factoren die een ontwerper die ontwerpt voor kinderkleding moet richten op zijn de veranderende vorm van het groeiende kind en verschillende verhoudingen van de verschillende delen van het lichaam. Vrijetijdskleding en sportkleding zijn twee zeer prominente ontwerpstijlen in kinderkleding. Meisjeskleding is verkrijgbaar in een breed scala en stijlen. Kinderkleding wordt soms ook gedragen door volwassen dwergen, dwergen of korte mensen.

Maten

Amerikaanse maten voor babykleding zijn meestal gebaseerd op het gewicht van het kind. Europese maten zijn meestal gebaseerd op de lengte van het kind. Deze kunnen worden uitgedrukt als een geschatte leeftijd van het kind, bijvoorbeeld, de grootte van 6 maanden (of 3-6 maanden) zal naar verwachting een kind passen van 61 tot 67 centimeter (24 tot 26 in) in hoogte en 5,7 tot 7,5 kilogram (13 tot 17 lb) in gewicht.

Kinderkleding en geslacht

Meer recentelijk is genderspecifieke kinderkleding een controversieel onderwerp geworden. Volgens sommige feministische denkers is kinderkleding steeds meer gescheiden geworden, waarbij vooral van jonge meisjes roze wordt verwacht. Peggy Orenstein schrijft in haar boek, Assepoester Ate My Daughter, dat roze en prinses-getinte kleding bijna alomtegenwoordig zijn voor jonge meisjes in winkels in Amerika. Ze ziet dit als problematisch omdat het meisjes beperkt tot niet alleen een kleur, maar ook tot een spectrum van ervaring, en het “verbindt de identiteit van meisjes definitief met uiterlijk.” Volgens historicus Jo B. Paoletti, alleen roze en blauw werd vanaf de jaren veertig van de vorige eeuw geassocieerd met meisjes en jongens. Als reactie op deze situatie is in 2008 een campagnegroep Pinkstinks in het Verenigd Koninkrijk opgericht om mensen bewust te maken van wat zij beweren dat schade is veroorzaakt door genderstereotypering van kinderen. Verder zijn kledingbedrijven begonnen met het verkopen van kleding die unisex of genderneutraal is, zoals Zweedse bedrijven Polarn O. Pyret, terwijl andere specifiek zijn opgericht om dergelijke artikelen aan te bieden, zoals Tootsa MacGinty.

Matrozenpak Als kinderkleding

In 1846 kreeg de vierjarige Albert Edward, Prince of Wales een verkleinde versie van het uniform, gedragen door ratings op het Royal Yacht. Hij droeg zijn miniatuur matrozenpakje tijdens een cruise uit de Kanaaleilanden in september, met vreugde voor zijn moeder en het publiek. Populaire gravures, waaronder het beroemde portret gedaan door Winterhalter, verspreiden het idee, en tegen de jaren 1870, de sailor suit was een normale kleding geworden voor zowel jongens als meisjes over de hele wereld. Sommige westerse cartoon- en stripfiguren gebruiken een matrozenpakje als hun handelsmerken; voorbeelden zijn Popeye, Donald Duck en Spoilt Bastard. Sailor-pakken werden gedragen door de leden van het Vienna Boy’s Choir tijdens hun internationale tours. Een vrouwelijke versie van het matrozenpakje, de matrozenjurk, was in het begin van de 20e eeuw in de volksmond bekend als een Peter Thomson-jurk in het begin van de 20e eeuw na een marinekleermaker uit New York en Philadelphia. Bij het uitvoeren van de Sailor’s Hornpipe-dans, moet een Highland-personage-danser een matrozenpakje dragen.

Vergelijkbare artikelen

Horloge

5 jaar geleden 0

Korte herenkapsels

6 jaar geleden 0

Bodywarmer

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.