De nadelen van online shoppen

Shoppen is natuurlijk altijd leuk. En tegenwoordig gaat het allemaal veel makkelijker namelijk: online. Lekker op de bank thuis scrollen totdat je wat leukst tegenkomt en als je wat ziet stop je het in een winkelmandje en je hebt het binnen een dag in huis. Het is makkelijk en snel, maar wat zijn nou eigenlijk de nadelen van online shoppen? 

Internetfraude 

Mensen verkopen miljarden spullen in de wereld op internet, daardoor ook miljarden kopers. En daar zitten vanzelfsprekend een aantal rotte appels tussen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die een betaling van tevoren vragen voordat het bij jou bezorgd wordt, jij betaald, alleen het pakketje komt nooit aan. Dit is internetfraude. Dit gebeurtvaak bij online shoppen, het kan natuurlijk ook dat dit andersom gebeurt, de verkoper stuurt het pakketje naar de klant alleen ontvangt hij of zij nooit de betaling.  

Het opslaan van persoonlijke gegevens 

Dit is ook een veelgemaakte fout. Je denkt makkelijk, ik maak een account aan bij een webshop dan hoef ik niet steeds opnieuw alles weer in te vullen. Maar niet is wat het lijkt. Ook hier zitten een aantal haken en ogen aan. Denk maar is aan alle hackers die zo jouw persoonlijke gegevens over kunnen nemen en zo in staat is om een bestelling te plaatsen via jouw naam. Ook zul je kwetsbaarder zijn voor identiteitsfraude, of in een uiterst ongunstig geval ook jouw kredietkaartgegevens kunnen overnemen en hiermee betalen. 

Product catfish 

Producten die niet bij jou thuis worden bezorgd als hoe het lijkt op de foto’s gebeurt enorm vaak. Je ziet een mooi jurkje bij een super lang, slank model en je doet hem zelf aan en je kan wel janken. Ik denk het meest herkenbare probleem bij online shoppen. Of het materiaal van het product is heel anders dan dat je dacht. Je moet het dan weer gaan retouren en dat kost ook weer geld. Dat is dus ook een flink nadeel aan online shoppen. In de winkel pas je het, voel je de materiaal en weet je gelijk of het goed zit of niet.  

Vertraging 

Geduld is een schone zaak bij online shoppen. Je hebt je pakketje natuurlijk niet binnen een uur in huis als je iets besteld, dat is logisch. Een pakketje wat je hebt besteld wil je natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben. Wat een erg groot nadeel is, mensen bestellen nu enorm veel dingen op internet. Dat moet over heel Nederland bezorgd worden. Dit kan vertraging opleveren waar je bloed chagrijnig van kan worden.  

Waar moet je op letten?  

Let op de reviews van een product. Zo kun je zien wat mensen van het product vonden toen het bij hun geleverd werd. Ze geven een mening van hoe goed ze de service van het bedrijf vonden en het product. Dit is betrouwbaar en verstandig om te lezen voordat je iets besteld. Ook moet je checken of de site wel geregistreerd staat bij de KVK (kamer van koophandel) als die dat niet is, is het waarschijnlijk geen betrouwbare site. Weet bij wie je winkelt, let op de contactgegevens. Bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en btw-nummer dit is namelijk verplicht bij een website. Als dit er niet bij staat kun je beter even ergens anders gaan kijken. 

Vergelijkbare artikelen

Mobiele trends

5 jaar geleden 0