Engelse taal

Veel talen worden vanuit het land zelf ontwikkeld, maar de Engelse taal is al vanaf het begin ongeveer 1600 jaar geleden gegroeid en is verspreid door de vele oorlogen en invasies. De Engelse taal veranderde continue doordat de ‘Engelse’ in andere landen waren waar zij anderen woorden aan hun woordenschat toevoegde. Hierdoor is de Engelse taal veranderd doordat het zijn weg volgde door de wereld.

Het ontstaan van Engels

De taal is ontstaan in Engeland, wat geen verrassing kan zijn. De taal is te danken aan de komst van de zogeheten Angelsaksische stammen. Deze stammen kwamen ongeveer 400 na Christus over van Centraal-Europa naar de Engelse eilanden. De taal die de stammen spraken staat nu bekend als het ‘Oud-Engels’. Deze taal werd al snel door de rest van Europa overgenomen als ‘wereldtaal’. Voor ons zou het nu al best lastig zijn om de Oud-Engelse taal te kunnen begrijpen, maar het is wel de basis van de Engelse taal die wij nu kennen en spreken.

Vikingen

Het Scandinavische volk dat in het jaar 1000 tot 1200 leefde werden Vikingen genoemd. Zij kregen deze naam doordat zij in deze tijd Noord- en Noordwest-Europa plunderden. Doordat zij een deel van Europa door gingen vermengde de taal van het Scandinavische volk met dat van de Oud-Engelse. Door de ‘Vikingen’ heeft de Engelse taal wel dan 2000 nieuwe worden gekregen. De worden die de Oud-Engelse overnamen waren bijvoorbeeld ‘give’, ‘take’, ‘egg’, ‘knife’, ‘run’, ‘viking’ en ‘run’. De Vikingen hebben een groot aandeel gehad vroeger aan de vormgeving aan de Engelse taal.

De Fransen

De Fransen hebben ook hun aandeel gehad aan de Engelse taal. Er werd rond 1000 na Christus namelijk volop Engels gesproken op de Engelse eilanden, hierdoor koos het Scandinavische volk ervoor om richting Frankrijk te gaan en kozen de Franse taal als de taal van de macht. De Engelse taal toen de tijd was echt een taal die gesproken werd door de mensen op de eilanden. De Engelse taal was niet een taal die een goede status had maar bleef maar groeien en groeien. Tussen 1000 en 1400 na Christus is de taal weer meer ontwikkeld, dit kwam doordat er veel worden van het Latijns en Frans zijn overgenomen, zo zijn de woorden, ‘people’, ‘fruit’, ‘beer’ en ‘city’ overgenomen. Ook zijn woorden uit Frankrijk overgenomen, de Franse worden werden gebruikt door de Engelse maar zij hebben de worden nog een beetje aangepast. Doordat de Engelse de woorden aanpaste ging het Engels wat verfijnder klinken, dit kwam door de woorden ‘justice’ en ‘liberty’.

Shakespeare

Rond 1400-1500 werden de Engelse eilanden overheerst door de Franse na een honderdjarige oorlog. Hierdoor kreeg de Engelse taal weer de macht en invloed die het eerst al had. De Engelse taal kreeg pas echt veel worden erbij toen William Shakespeare naar voren kwam. Shakespeare is één van de grootste en bekendste toneelspeler en dichter die wij nu kennen. Hij heeft in zijn eentje veel invloed gehad op de Engelse taal. Shakespeare heeft minstens zo’n 1700-1800 woorden bedacht. Een woord bedenken doe je niet zomaar, hij heeft de woorden ‘puppy dog’ en ‘alligator’ bedacht.

Vergelijkbare artikelen

Senegal

6 jaar geleden 0

Sagrada familia

6 jaar geleden 0

Terrorisme

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.