Een hypotheek vergelijken

Er zijn allemaal verschillende banken met verschillen in hun hypotheken. Het is daarom erg belangrijk dat je dit goed uitzoekt. Eerst zal ik je uitleggen wat een hypotheek is en hoe het in zijn werking gaat vervolgens ga ik je uitleggen waar je op moet letten bij het vergelijken en belangrijk punten bij het vergelijken.

Wat is een hypotheek

Een hypotheek is een lening. Met deze lening kun je bijvoorbeeld een huis kopen. Wanneer je dan het geld ontvangt geef je je huis aan de bank als zekerheid. Dit betekent dan dat als jij je huis niet meer kunt afbetalen je huis van de bank wordt. En de bank je huis mag verkopen. Officieel noem je het dan ook een hypotaicare lening, maar omdat dat niet fijn praat zeg je dan hypotheek. Verder is een hypotheek gewoon een lening waarbij je rente betaald. Maar met een hypotheek kun je wel heel veel geld lenen.

Hoe gaat een hypotheek in zijn werking

Wanneer je een huis wil gaan kopen dan kun je een hypotheek aanvragen. Bij het aanvragen van een hypotheek wordt er eerst berekend hoeveel je mag lenen. Hiervoor zijn drie verschillende factoren van belang. Het inkomen van een stel of singel persoon (het inkomen van iedereen die het huis koopt). De waarde van de woning die je wilt gaan kopen en hoeveel geld je hebt te besteden zonder hypotheek. Daarnaast wordt ook nog gekeken of je schulden hebt en of je deze altijd netjes afbetaalt of dat er hier meer moeite mee is. De bank wil je namelijk niet op straat zetten en wanneer de hypotheek niet wordt afbetaald zullen ze dit wel moeten doen.

Waar moet je opletten bij het vergelijken

Een hypotheek afsluiten neemt verschillende risico’s met zich mee. In het geval je een variabele rente heb deze gaat stijgen waardoor je meer zal moeten gaan betalen. Ook kan de marktwerking een nadelig gevolg hebben. Raak je op eens je baan kwijt of wordt je erg ziek dan kan het zo zijn dat de maandlasten te hoog worden en je het huis niet meer kunt kopen. Ook zal het wel eens het geval zijn in al die jaren dat de regering er weer een regelgeving tegenaan gooit waardoor je hypotheek duurder kan worden. Of je huis goedkoper waardoor je onderwater kan komen te staan. Onderwater staan houdt in dat de waarde van je huis lager is dan hoogte van je hypotheek. Dit betekent dan dat je meer betaalt voor je huis dan dat je huis waard is. Dit ontstaat doordat je je huis koopt voor een bepaald bedrag en voor een deel van je huis een hypotheek afsluit. Maar dan daalt de waarde van je huis onder de waarde van de hypotheek die je hebt afgesloten dan staat je huis onder water.

Hypotheken vergelijken

Op de website van de hypotheker kun je berekenen wat je kunt lenen en dan zoekt de hypotheker voor je uit bij welke bank jij het beste je hypotheek kunt afsluiten. De hypotheker bestaat sinds 1985 en heeft al meer dan 500.000 mensen geholpen.

Vergelijkbare artikelen

Poker bluffen

5 jaar geleden 0

Bitcoin kopen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.