Homemade hamburger

Een hamburger of ook wel in het kort genoemd een burger zijn allemaal pasteitjes van gehakt wat je op een broodje legt. De hamburgers bak je in de pan, legt ze op de grill, maakt ze gerookt of roosterd ze. Hamburgers serveer je vaak met kaas, sla, tomaat, ui, augurk en bacon. Om het wat meer smaak te geven kan je er ketchup, mosterd, mayonaise, chilisaus of andere saus op doen. Het broodje waar je de burger op legt is vaak een sesamzaadbroodje.


Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten

1 ei
4 el parneelmeel
1 rode ui
1 knoflook
2 tl mosterdpeper
900 gram rundergehakt
1,5 el gehaktkruiden met zout
1 el ketjap
0,5 tl sambal
1 el olie


Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook en de ui in hele kleine fijne snippers.
  2. Gooi de rundergehakt, ei, ui, knoflook, mosterd, peper, gehaktkruiden en de ketjap in een schaal. Meng dat met je handen goed door. Wanneer dat goed is doorgekneed voeg je de sambal en het parneelmeel toe.
  3. Rol van ongeveer 200 gram balletjes en druk ze iets aan dat ze op een hamburger lijken.
  4. Zet een pan met de olie op laag vuur en laat het warm worden. Leg de hamburgers erin en druk ze een beetje aan. Laat de hamburgers op beide kanten rustig aan bakken voor ongeveer 7 minuten op beide kanten. Snijd de hamburger een stukje in of open om te zien of ze gaar zijn van binnen.

Er zijn heel veel verschillende soorten hamburgers. Tegenwoordig is het niet alleen nog maar hamburger, maar heb je veel meer soorten. Van kipburger tot aan vegetarische burger, visburger of glutenvrij.


Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten

1 ei
4 el parneelmeel
1 rode ui
1 knoflook
2 tl mosterdpeper
900 gram rundergehakt
1,5 el gehaktkruiden met zout
1 el ketjap
0,5 tl sambal
1 el olie


Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook en de ui in hele kleine fijne snippers.
  2. Gooi de rundergehakt, ei, ui, knoflook, mosterd, peper, gehaktkruiden en de ketjap in een schaal. Meng dat met je handen goed door. Wanneer dat goed is doorgekneed voeg je de sambal en het parneelmeel toe.
  3. Rol van ongeveer 200 gram balletjes en druk ze iets aan dat ze op een hamburger lijken.
  4. Zet een pan met de olie op laag vuur en laat het warm worden. Leg de hamburgers erin en druk ze een beetje aan. Laat de hamburgers op beide kanten rustig aan bakken voor ongeveer 7 minuten op beide kanten. Snijd de hamburger een stukje in of open om te zien of ze gaar zijn van binnen.

Na de Tweede Wereldoorlog zijn de fastfood en drive in restaurants een beetje gestart. Sinsdien is de hamburger niet meer een teken van armoede. Het is tegenwoordig een heel populair product en is zo goed als overal op de wereld wordt het serveerd. Je hebt veel fastfood ketens die hamburgers verkopen zoals McDonald’s, Burger King, Five Guys, KFC en FEBO.


De bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten

4 volkoren bolletjes
4 eieren
25 g boter
4 hamburgers
4 augurken
2 tomaten


Bereidingswijze:

  1. Snijd de tomaten in dunne plakjes en de augurken in dunne plakjes.
  2. Verhit twee pannen. In één pan bak je de hamburgers en in de andere pan bak je de eieren. Van de eieren maak je spiegeleieren. Bak de hamburgers tot ze mooi bruin zijn op laag vuur om ze mooi van binnen bruin te krijgen.
  3. Leg de broodjes gesneden op een bord. Naar keuze kun je er een saus overheen doen. Leg de hamburger op het broodje met daaroverheen het ei, tomaat en augurk. Leg de andere helft van het broodje erbovenop.

Vergelijkbare artikelen

Karamelsaus recepten

6 maanden geleden