Broccoli koken
Coen 4 maanden geleden Eten en drinkenBroccoli is een hele populaire groente. Het is een erg smaakvolle en gezonde groente. De broccoli is ontdekt in de achttiende eeuw. Het was een vage herkomst van oerkool. Er zijn verschillende verhalen over hoe het er is gekomen. Het heeft iets weg van de plant Brassica oleracea, ook wel wilde kool. De wilde kool groeit langs de Middelandse zee en daar staat ook zeker vijf millennia in cultuur.
Bereidingstijd: 15 minuten
Per 4 personen:-+
Ingrediënten
0,5 tl zout
600 gram broccoli
Bereidingswijze:
- breng een grote pan met het zout aan de kook.
- Snijd de broccoli. Zodra het water aan de kook is gooi je de broccoli erbij.
- Kook ze 4 minuten voor beetgaar en 6 minuten voor zacht.
- Proef als ze gaar genoeg zijn. Zo ja, giet het water af en serveer.
Het ligt tegenwoordig steeds vaker in de winkels: broccolipizza. Doordat er groente in zit denk je snel dat het ook gezond is, dat valt dus blijkbaar heel erg mee. Groentebodems zijn misschien dan wel gezonder dan de normale bodems, maar ze staan niet in de schijf van vijf. Zo gezond blijken ze dus niet te zijn. Beter dan een witte bodem dat zijn ze zeker. Je kan beter veel groente op een witte pizzabodem leggen dan een broccolibodem te nemen.
De bereidingstijd: 30 minuten
Per 4 personen:-+
Ingrediënten
4 verse pizza margherita
600 gram koelverse broccoliroosjes
200 gram roombrie
75 gram gezouten cashewnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
- Leg de pizza’s op de bakplaat. Kook de broccoli voor nog 3 minuten. Snijd de brie in reepjes of blokjes.
- Leg de broccoli en noten op de pizza neer en verdeel de kaas eroverheen. Bak de pizza zoals aangegeven is op de verpakking.
Een makkelijk soepje om te maken. Snel klaar en vol van smaak. Als je het eenmaal hebt geproeft kan je er amper vanaf. Met natuurlijke producten zoals kruiden en specerijen maak je het een feestelijke maaltijd. Creëer de perfecte soep. Daar heb je totaal geen lastig recept voor nodig.
Bereidingstijd: 25 minuten
Per 4 personen:
1
Ingrediënten
1 prei
1 teen knoflook
500 gram broccoli
1 el milde olijfolie
750 ml water
1 groentebouillontablet
125 ml verse slagroom
Broccolisoep met room
Bereidingswijze:
Snijd de prei in dunne ringen, de knoflook fijn en de broccolie in kleine roosjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de prei en knoflook 2 minuten. Voeg de broccoli toe en roer dat 2 minuten door. Voeg het water en de bouillon toe. Laat dat voor 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de helft van het room. Pureer het tot het een gladde massa is.
Breng het op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de soep over wat kommen en voeg het laatste room erover toe.
Noodles zijn gemaakt van ongerezen deeg. Door kokend water eroverheen te gooien krijg je de noodles. Broccoli is een goede combinatie met noodles. Van broccoli is het bovenste gedeelte het lekkerst om te eten.
Bereidingstijd: 20 minuten
Per 4 personen:-+
Ingrediënten
140 gram cashewnoten
175 gram champignons
500 gram broccoli
350 gram noodles
2 el wokolie
175 ml woksaus teriyaki
0,5 rode peper
Bereidingswijze:
- bak de cashewnoten in een koekenpan goudbruin. Snijd in de tussentijd de champignons in 4 en snijd de rode peper in kleine stukjes.
- Kook de broccoli en de noodles samen in een pan voor 4 tot 5 minuten. Giet af.
- Verhit een wokpan en laat de wokolie en woksaus warm worden. Voeg de champignons en rode peper toe. Voeg na 3 minuten de noodles en broccoli toe.
- Leg de mengsel op een brod en bestrooi het nog met cashewnoten. Eetsmakeljk!