Pompoensoep

Pompoensoep is een soep bereid met pompoen als primair ingrediënt. pompoen die gebruikt wordt om de soep te bereiden, omvatten eekhoorns pompoen en butternut pompoensoep. Pompoensoep is een soep in de Afrikaanse keuken. Het maakt deel uit van de keuken van Noord-Afrika, en de keukens van Mozambique en Namibië, die beide in Zuid-Afrika gevestigd zijn. Pompoensoep wordt ook in andere landen geserveerd en maakt deel uit van andere keukens. Soep Joumou wordt traditioneel geconsumeerd in Haïti op Nieuwjaarsdag (1 januari), als historische eerbetoon aan Haïtiaanse onafhankelijkheid in 1804.

Het maakt niet uit wat voor tijd het van het jaar is- overblijvende pompoen moet je niet verspillen. Deze glorieuze soep is maar een manier om het te maken.
Het prachtige ding over elke pompoen is dat het eenmaal geslepen en geroosterd wordt, wordt zacht, zoet en rijk. Dat betekent dat er niet veel gerechten zijn die niet van sommigen kunnen profiteren, en ze kunnen in diverse gerechten worden gebruikt van salades tot stoofpotjes, en nog meer.
Probeer bijvoorbeeld geitenkaas, geroosterde pijnboompitten en gebakken geroosterde pompoen door al dente pasta met olijfolie. Je zou wellicht niet denken dat de combinatie pasta en pompoen zou werken maar het is een stevige favoriet van mij.
Het is ook een geweldige manier om een ​​vegetarische chili of stoofpot uit te roeien – gewoon in stukken roosteren en roeren door voordat u het doet.
Eerlijk gezegd, er is echter niets zoals een goede pompoensoep. Deze is een absolute basis van Maddie in ons voedselteam, en u kunt het waar u maar wilt met meer kruiden, meer ingrediënten en mooie toppings. Spreken van wat, vergeet niet om het beste van je pompoen te maken door de zaden te roosteren – ze maken een geweldige topping voor deze soep.
Geroosterd Pompoensoep Recept
• 1,5 kg eetbare pompoen
• Olijfolie
• 1 theelepel gedroogde chili
• 1 eetlepel koriander zaden
• 1 grote ui
• 3 knoflook kruidnagel
• 1 wortel
• 1 stok selderij
• 1 liter warm plantaardige voorraad
Verwarm de oven voor 170 ° C / 340 ° F. Doe de helft van de pompoen en verwijder de zaden (u kunt deze voor roosteren houden), en kap dan in wiggen. Leg de pompoen op twee grote bakplaten en druk op een beetje olijfolie. Meng in een stamper en mortel de chili en korianderzaad met een knippie zout tot fijn gemalen. Sprinkel de kruiden over de pompoen met wat zwarte peper. Roer de pompoen 1 uur, of tot zacht en licht karameliseert aan de randen.
Ondertussen snijd de ui, knoflook, wortel en selderij ongeveer. Verhit de olijfolie boven een middelmatige hitte in een grote pan. Voeg vervolgens de groenten toe en kook gedurende 15 minuten of tot zacht en zoet maar niet gekleurd.
Wanneer de pompoen klaar is, voeg de pan met de hete voorraad toe. Blend met een gewone blender, voeg een beetje meer water toe als u een dunner consistentie wilt hebben.
Als laatst voeg je favoriete toppings toe.
Eet smakelijk en geniet van uw zelfgemaakte pompoensoep!

Only registered users can comment.