Drugs

Wat zijn drugs?

Drugs komen voor in verschillende varianten, waaronder verdovende middelen, bedwelmingsmiddelen en stimulerende middelen. Drugs kunnen zowel voor geneesmiddelen als voor genotsmiddelen gebruikt worden. Drugs zijn erg verslavend en jaarlijks raken er veel mensen verslaafd aan drugs. Helaas komt het vaker voor dat drugs meer als genotsmiddel voorkomen dan als geneesmiddel.  Daarnaast gebruiken ziekenhuizen verdovende drugs om mensen minder te laten lijden. Alleen met het uittesten van drugs op patiënten zitten ziekenhuizen nog in de experimentele fase.

Wat is het verschil tussen harddrugs en softdrugs?

In de Nederlandse Opiumwet staat beschreven wat het verschil is tussen harddrugs en softdrugs. Softdrugs zijn drugs die alsnog een verslavende werking hebben maar minder effectief dan bij harddrugs. Harddrugs zijn ook veel schadelijker. Een softdrug werkt alleen geestelijk verslavend, terwijl een harddrug lichamelijk en geestelijk verslavend werkt. Enkele voorbeelden van harddrugs zijn cocaïne en heroïne. Een voorbeeld van een softdrug is een hennepproduct. Hennepproducten kunnen op den duur een verslavende werking hebben bij regelmatig gebruik. Bij harddrugs kan iemand al naar de eerste keer verslaafd raken.

Welke soorten drugs zijn er?

Theoretisch gezien zijn er drie verschillende soorten drugs die allemaal een andere werking hebben. Hierbij speelt het effect op het lichaam en bewustzijn een belangrijke rol.  De drie soorten drugs zijn verdovende middelen, stimulerende middelen en hallucinogene middelen.

Wat is het effect van een verdovend middel?

Drugs hebben een verdovend werking wanneer het lijkt alsof iemand een tintelend gevoel heeft of wanneer iemand geen pijn meer voelt. Dit is het teken dat de drugs een verdovende werking hebben. Drugs met een verdovende werking zijn marihuana en hasj. Bij overdosis van een verdovend middel kan iemand last krijgen van epileptische aanvallen en depersonalisatie. Depersonalisatie betekent dat iemand niet meer weet wie hij of zij is en dat hij of zij zich afstandelijk voelt van de wereld. Dit is een tijdelijk effect en gaat vanzelf over.

Wat is het effect van een stimulerend middel?

Ook drugs kunnen een stimulerende werking hebben. Drugs met een stimulerende werking zijn cocaïne, MDMA en steroïden. Drugs met een stimulerende werking zorgen ervoor dat diegene harder gaat werken of beter gaat presteren. Stimulerende middelen zijn erg bekend rondom sporters om hun prestaties te verbeteren. Ook kunnen drugs met een stimulerende werking het concentratievermogen significant verbeteren. Het verbeterde concentratievermogen is maar voor tijdelijk en daarna voelt iemand na het gebruik zich erg moe omdat het resultaat is uitgewerkt.

Wat is het effect van een hallucinogeen middel?

Drugs met een hallucinogene werking zijn zeer gevaarlijk. Bij een hallucinogene werking gaat iemand hallucineren waarbij de desbetreffende persoon mensen of situaties gaat waarnemen die niet in de realiteit voorkomen. Drugs met een hallucinogene werking zijn marihuana, LSD en de vliegenzwam. Bij een overdosis van deze desbetreffende drugs weet iemand niet meer het verschil tussen de werkelijkheid en fantasie. Soms denken mensen onder invloed van hallucinogene drugs dat zij kunnen vliegen of dat zij alle krachten van de wereld hebben. Hiermee kunnen zij zichzelf verwonden, maar ook andere mensen.

Het is verstandig om nooit drugs te gebruiken! Ook als je vrienden je beïnvloeden om het toch is een keer te gebruiken. Doe dit absoluut niet!  Drugs zijn gevaarlijke middelen. Blijf van drugs af want drugs maken je leven kapot!

Vergelijkbare artikelen

Kentrosaurus

4 jaar geleden 0

Magnolia

2 jaar geleden 0

Deuren

3 jaar geleden 0

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *