Tagliatelle carbonara

Italië is een mooi land met mooie landschappen, als je er eenmaal een keer op vakantie bent geweest kom je zeker wel een keer terug om ervan te genieten. Soms sta je helemaal versteld hoe goed de Italianen kunnen koken, met de verse producten die zij gebruiken.

Ingrediënten tagliatelle carbonara:

  • 3 of 4 ons spekblokjes
  • Een scheutje melk
  • 4 eieren
  • 4 ons jonge geraspte kaas
  • Snufje Italiaanse kruiden (basilicum, tijm en oregano)
  • Peper en zout naar smaak
  • 500 gram tagliatelle
  • Scheutje olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Vers gehakte peterselie

Bereidingswijze tagliatelle carbonara:

Om mee te beginnen ga je de spekblokjes bakken voor 5 minuten op een matig vuurtje, zet dan het vuur laag zodat de spekjes warm blijven. Breng dan tegelijkertijd de tagliatelle aan de kook. Ondertussen roer je dan de eieren met een scheutje melk, doe de geraspte kaas en de kruiden er ook bij en roer dit door elkaar tot een dikke massa. Giet hierna de tagliatelle af en doe er een scheutje olijfolie door, doe dan nu ook de gebakken spekjes en de kaas/ei massa erbij. Zet het vuur op middelhoog voor zo’n 2 tot 3 minuten en roer dit goed door tot dat het ei gestold is en de kaas gesmolten is.

Nu dit gerecht klaar is, kan je het beste meteen op serveren, het liefst op een voorverwarmd bord want het koelt heel snel af. Je kan er nu ook nog wat Parmezaanse kaas over heen strooien en je kan eventueel ook nog wat vers gehakte peterselie eroverheen doen. Een goede serveer tip! Serveer dit gerecht met wat salade, dit zorgt voor wat extra frisse smaak bij de tagliatelle carbonara.

Voor de variatie kan je er ook 2 uien snipperen 2 ons champignons en een teentje knoflook. Bak deze mee met de spekjes met de uien zodat de uien glazig zijn, voeg er nu een flinke scheut room toe aan het kaas/ei mengsel.

Vergelijkbare artikelen

Only registered users can comment.