Ravigotesaus recept

Ravigotesaus recept

Ravigotesaus is een recept op grond van vinaigrette. Je kunt er verschillende kruiden en groenten aan toevoegen zoals tuinkruiden en fijngesneden uien. Ook is het in combinatie met een vleesgerecht mogelijk om er dan witte wijn en wijnazijn aan toe te voegen. Het is een erg fris sausje en zit net tegen een zure smaak aan.
Hieronder recepten van ravigotesaus. En een enkel waarin ravigotesaus niet het hoofd van het gerecht is.

Recept Mayonaise met ravigotesaus

Bereiding voor 3 personen
Ingrediënten:
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 ½ zure room
  • 1 ½ theelepel mosterd (grof)
  • 1 ½ augurken (zuur naar voorkeur)
  • 1 sjalot
  • 7 tot 10 gram platte peterselie
  • 8 tot 10 gram bieslook
  • 1 ½ theelepel dragon (gedroogd)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel tuinkruiden

Bereidingswijze

  1. Mix de mayonaise en de mosterd samen met de zure room.
  2. Snijd vervolgens de (zure) augurken in kleine blokjes. Het liefst 1 tot 2 centimeter groot.
  3. Snij de sjalot in stukjes. Meng de fijngesneden augurken met het mayonaisemengsel en voeg daar de gesneden sjalot aan toe.
  4. Snij de peterselie fijn zonder de takjes. En voeg het samen met de kappertjes, bieslook, dragen en de tuinkruiden aan elkaar toe.
  5. Doe nu alles bij elkaar en voeg er naar smaak zout en peper aan toe.
  6. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven en voeg er in plaats van zout en peper, een beetje van een maggiblokje aan toe.

Recept kibbeling met ravigotesaus

Bereiding voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 700 gram tilapia (filet)
  • 2 eierdooiers
  • 250 gram bloem
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 ½ eetlepel cayennepeper
  • 250 milliliter melk
  • Water
  • Ravigotesaus

Bereidingswijze

  1. Laat de vis ontdooien en maak er stukjes van, van 4 bij 4 centimeter. Ondertussen verwarm je de frituur voor op 170 graden voor de vervolgende stappen.
  2. Mix de bloem met de eierdooiers, melk, cayennepeper en zout met elkaar. Zorg ervoor dat er geen klonten in komen te zitten.
  3. Het behoort en dun beslag te zijn. Iets dunner dan beslag dat je maakt voor pannenkoeken. Als dit je niet lukt is het handig een beetje water aan het beslag toe te voegen.
  4. Planteer de gesneden stukjes vis in het beslag en zorg ervoor dat de vis helemaal bedekt is in beslag.
  5. Nu volgt de stap dat je de vis, ingepakt in het beslag, gaat frituren. Het is de bedoeling dat het langzaam de frituur in gaat. Bak ze niet allemaal tegelijk.
  6. Wacht tot de vis goudbruin is en haal ze vervolgens uit de frituur met een schuimspaan.
  7. Nadat ze uit de frituur zijn gekomen is het handig de kibbeling even te laten lekken op keukenpapier of in een zeef. Zodat het minder vet bevat
  8. Serveer de kibbeling met de ravigotesaus.

Serveren

Ravigotesaus is ook kant en klaar te kopen in de supermarkten maar is dan lang niet zo lekker als het zelfgemaakt is. Het is op één manier te maken en dat kan je, naar mijn smaak, beter zelf doen. Het nadeel is wel dat het minder lang houdbaar is wanneer je ervoor kiest het sausje zelf te maken.

Vergelijkbare artikelen

Hagelslag

3 maanden geleden 0

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *